Nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że niektóre gatunki kwiatów są jak najbardziej jadalne. Nie jest to nowość, a historia kolorowych kwiatów, które można jeść, jest bardzo długa. Zarówno kwiaty cięte, jak i te doniczkowe, są najczęściej kupowane ze względu walorów estetycznych, ewentualnie zapachowych, jednak po przeczytaniu poniższego artykułu, z całą pewnością zaczniesz je hodować dla celów dekoracyjnych. Do czego można użyć takich kwiatów? Tego dowiesz się poniżej! Czytaj dalej
-
Boże Narodzenie
-
Kwiaty
Sposób dostawy
-
Prezenty
Produkty indywidualneSposób dostawyDla kogo?Zestawy dietetyczne
- Doniczkowe
-
Okazje
Inne okazjeNa konkretną godzinę
- Życzenia
-
Kreator produktów
- Zagranica
-
Dla firm
- Kontakt
- Śledzenie przesyłki
- Zaloguj się / Załóż konto
- (22) 828 95 95
-
Boże Narodzenie
-
Kwiaty
Sposób dostawy
-
Prezenty
Produkty indywidualneSposób dostawyDla kogo?Zestawy dietetyczne
- Doniczkowe
-
Okazje
Inne okazjeNa konkretną godzinę
- Życzenia
-
Kreator produktów
-
Zagranica
-
Dla firm
- Kontakt
- Śledzenie przesyłki
- Zaloguj się / Załóż konto
- (22) 828 95 95
- Strona główna »
- Blog »
- jadalne kwiaty
jadalne kwiaty
-
Które kwiaty są jadalne? Najpopularniejsze gatunki
Wpis opublikowany w Kwiatowe ciekawostki i otagowany kwiaty jadalne, jadalne kwiaty, kwiaty 18 Grudzień 2023.
-
Jadalne kwiaty - do czego wykorzystywać?
Piękne kwiaty to nie tylko eleganckie bukiety. Świetnie sprawdzą się również w kuchni. Do czego możemy wykorzystać jadalne rośliny? Wbrew pozorom sprawdzą się one naprawdę w wielu, pysznych daniach! Czytaj dalej →
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany kwiaty w potrawach, jedzenie kwiatów, kwiaty jadalne, jadalne kwiaty, kwiaty 10 Sierpień 2021.
-
Stokrotka na talerzach
Spotykana najczęściej na łąkach, dziko rosnących polanach i trawnikach stokrotka traktowana jest jako roślina ozdobna. Mało kto jednak zdaje sobie sprawę z jej innych, bogatych właściwości. Okazuje się, że od lat cieszy się ona niezwykłą popularnością w kuchni. Czy każda część stokrotki jest zatem jadalna?
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany właściwości stokrotki, syrop ze stokrotki, jadalna stokrotka, stokrotka, jadalne kwiaty, kwiaty w kuchni 13 Czerwiec 2016.
-
Ładne i smaczne - czyli słów kilka o kwiatach jadalnych
Ładnie pachną, wyglądają, służą głównie do ozdoby. Najczęściej kojarzone z bukietem, doniczką czy kolorową rabatą w ogrodzie. Coraz częściej, szczególnie w restauracjach można spotkać się z kwiatami nie tylko w wazonie, ale i na talerzu. Poniekąd kwiaty je się nieświadomie, spożywając popularny brokuł czy kalafior. Wielu zwolenników ma również konfitura z dzikiej róży. Skoro są tak uwielbiane, może warto spróbować innych propozycji?
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany smaczne kwiaty, konfitury z kwiatów, kwiaty na talerzu, jadalne kwiaty 28 Marzec 2014.
-
Nasturcja - piękna i... smaczna!
Nasturcja to jedna z najpiękniejszych roślin ogrodowych. Znana jest przede wszystkim jako roślina ozdobna, ale jest także wykorzystywana w kuchni i medycynie. Jej kwiaty są pachnące, zwykle w kolorze żółtym, pomarańczowym lub czerwonym. Jest to roślina, która nie tylko pięknie wygląda, ale także może być składnikiem potraw, gdyż jej kwiaty, liście, owoce są częściami jadalnymi.
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany kwiatowa kuchnia, jadalne kwiaty, kwiaty w kuchni 18 Październik 2013.
5 produkt(ów)