Pięknie się prezentują, dodatkowo występują w wielu kolorach, a ludzie tak często je wybierają i w ważnej chwili wręczają bliskim osobom. Mowa oczywiście o różach. Okazuje się, że swoje zastosowanie znalazły także w kuchennych przepisach.
Czytaj dalej
-
Kwiaty
Sposób dostawy
-
Prezenty
Produkty indywidualneSposób dostawyDla kogo?Zestawy dietetyczne
- Doniczkowe
-
Wielkanoc
Rodzaj produktuPopularne wyszukiwania
-
Okazje
Inne okazjeNa konkretną godzinę
- Życzenia
-
Kreator produktów
- Zagranica
-
Dla firm
- Kontakt
- Śledzenie przesyłki
- Zaloguj się / Załóż konto
- (22) 828 95 95
-
Kwiaty
Sposób dostawy
-
Prezenty
Produkty indywidualneSposób dostawyDla kogo?Zestawy dietetyczne
- Doniczkowe
-
Wielkanoc
Rodzaj produktuPopularne wyszukiwania
- Okazje
Inne okazjeNa konkretną godzinę- Życzenia
- Kreator produktów
- Zagranica
- Dla firm
- Kontakt
- Śledzenie przesyłki
- Zaloguj się / Załóż konto
- (22) 828 95 95
-
ZŁ
- $ - USD
- € - EUR
- £ - GBP
- Strona główna »
- Blog »
- Kuchnia kwiatowa
Kuchnia kwiatowa
-
Konfitura, sok, cukier...czyli w jaki sposób wykorzystać płatki róż
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany konfitura różana, cukier różany, sok z płatków róż, przepisy z płatkami róż, przepisy kulinarne, róża, płatki róż 29 Sierpień 2014.
-
Torty dekorowane żywymi kwiatami
Tort jest ciastem okazjonalnym. Sporadycznie ktoś niezajmujący się cukiernictwem decyduje się na podjęcie wyzwania, jakim jest przygotowanie tortu. Zadanie to wymaga nie tylko umiejętności kulinarnych, ale również pomysłowości oraz precyzji w dekoracji samego ciasta.
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany dekorowanie tortu, dekoracja tortu, dekoracje z kwiatów, kwiaty na torcie, kwiatowe dekoracje 4 Lipiec 2014.
-
Ładne i smaczne - czyli słów kilka o kwiatach jadalnych
Ładnie pachną, wyglądają, służą głównie do ozdoby. Najczęściej kojarzone z bukietem, doniczką czy kolorową rabatą w ogrodzie. Coraz częściej, szczególnie w restauracjach można spotkać się z kwiatami nie tylko w wazonie, ale i na talerzu. Poniekąd kwiaty je się nieświadomie, spożywając popularny brokuł czy kalafior. Wielu zwolenników ma również konfitura z dzikiej róży. Skoro są tak uwielbiane, może warto spróbować innych propozycji?
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany smaczne kwiaty, konfitury z kwiatów, kwiaty na talerzu, jadalne kwiaty 28 Marzec 2014.
-
Nasturcja - piękna i... smaczna!
Nasturcja to jedna z najpiękniejszych roślin ogrodowych. Znana jest przede wszystkim jako roślina ozdobna, ale jest także wykorzystywana w kuchni i medycynie. Jej kwiaty są pachnące, zwykle w kolorze żółtym, pomarańczowym lub czerwonym. Jest to roślina, która nie tylko pięknie wygląda, ale także może być składnikiem potraw, gdyż jej kwiaty, liście, owoce są częściami jadalnymi.
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany kwiatowa kuchnia, jadalne kwiaty, kwiaty w kuchni 18 Październik 2013.
-
Poznaj smak róży
Róża to jeden z najpiękniejszych kwiatów, najczęściej wręczany w roli prezentu. Jednak róża to nie tylko symbol miłości, przyjaźni, skromności czy delikatności. To także doskonały dodatek w kuchni.
Wpis opublikowany w Kuchnia kwiatowa i otagowany różana konfitura, różana kuchnia, róża, róże 7 Sierpień 2013.
- Okazje
Jesteś w trybie online
Brak połączenia z internetem