-
Flowers
Delivery methodsTypes of flowers
-
Gifts
Individual productsDelivery methods
-
Women's Day
- Plant
-
Occasions
Other occasions
-
Product creator
-
International
-
Offer for companies
- Contact
- Order tracking
- Sign In / Create an account
- (22) 828 95 95
-
Flowers
Delivery methodsTypes of flowers
-
Gifts
Individual productsDelivery methods
-
Women's Day
- Plant
-
Occasions
Other occasions
-
Product creator
-
International
-
Offer for companies
- Contact
- Order tracking
- Sign In / Create an account
- (22) 828 95 95
-
ZŁ
- $ - USD
- € - EUR
- £ - GBP
Description
Description
Gift full of fruit can be an interesting proposition for everyone! The fruit box is the best example of this. Apart from many kinds of fruit in the form of pineapple, lime, mango, coconut, apple or orange, we can also find Sicilian orange jam, orange cavendish & harvey candies and coconut Doti. Together they create a composition perfect for any occasion.
Availability: All year
Composition:
Ananas
Mango
Pomarańcze
Limonki
Kokosy
Jabłko
Dropsy Cavendish & Harvey pomarańczowe / multiwitamina (175g) lub Landrynki Gilties Multifruits
Dżem naturalny sycylijski Agrisicilia pomarańcza z cynamonem (360g)
Migdały w białej czekoladzie z kokosem Doti (100g)
Drewniana skrzyneczka
Pineapple
Nutritional value per 100g.: wartość energetyczna 209 kj/49.91 kcal, tłuszcze 0,1g (w tym tłuszcze nasycone 0,01g), węglowodany 13,1g (w tym cukry 10g), białko 0,5g, sól 0,01g.
Ingredients: przechowywać w chłodnym miejscu (w temperaturze 0-4°c, np. w lodówce) lub w temperaturze pokojowej (18-22°c). w lodówce najlepiej przechowywać w lodówce przez 1 tydzień, w zależności od stopnia dojrzałości.
Allergens: ROMELAINA (enzym) – może powodować pieczenie w ustach, reakcje krzyżowe z LATEKSEM
Mango
Nutritional value per 100g.: wartość energetyczna 250 kj/59.70 kcal, tłuszcze 0,4g (w tym tłuszcze nasycone 0,1g), węglowodany 14g (w tym cukry 13,7g), białko 0,8g, sól 0,01g.
Ingredients: przechowywać w chłodnym miejscu (w temperaturze 0-4°c, np. w lodówce) lub w temperaturze pokojowej (18-22°c). w lodówce najlepiej przechowywać w lodówce przez 1 tydzień, w zależności od stopnia dojrzałości.
Allergens: u osób uczulonych na LATEKS oraz niektóre pyłki roślinne mogą wystąpić reakcje krzyżowe. skórka mango zawiera naturalny związek (urushiol), który może powodować kontaktowe reakcje ale
Orange
Nutritional value per 100g.: wartość energetyczna 197 kj/47.04 kcal, tłuszcze 0,1g (w tym tłuszcze nasycone 0,02g), węglowodany 8,3g (w tym cukry 8,2g), białko 0,9g, sól 0g.
Ingredients: pomarańcze najlepiej przechowywać w suchym, zacienionym miejscu, w temperaturze pokojowej, w papierowych torebkach.
Allergens: alergeny CYTRUSOWE - możliwe reakcje u osób z nadwrażliwością na CYTRUSY.
Lime
Nutritional value per 100g.: wartość energetyczna 126 kj/30.09 kcal, tłuszcze 0,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,02g), węglowodany 10,5g (w tym cukry 1,7g), białko 0,7g, sól 0,01g.
Ingredients: niedojrzałe kiwi najlepiej przechowywać w temperaturze 0–2°c. jeśli nie chcesz, aby owoce szybko dojrzały, trzymaj je w chłodnym i suchym miejscu
Allergens: BIAŁKA CYTRUSOWE, SALICYLANY (naturalnie występujące), olejki ETERYCZNE w skórce (mogą powodować reakcje kontaktowe i FOTOUCZULENIA)
Coconut
Nutritional value per 100g.: wartość energetyczna 1500 kj/358.20 kcal, tłuszcze 33,5g (w tym tłuszcze nasycone 29,7g), węglowodany 15,2g (w tym cukry 6,2g), białko 3,3g, sól 0,03g.
Ingredients: świeżego kokosa można przechowywać w lodówce, a suszony i rozdrobniony w chłodnej, suchej szafce.
Allergens: może wywoływać reakcje krzyżowe z ORZECHAMI. alergeny w KOKOSIE to głównie BIAŁKA zawarte w miąższu i przetworzonych produktach KOKOSOWYCH
Zielone jabłko
Nutritional value per 100g.: wartość energetyczna 215 kj/51.34 kcal, tłuszcze 0,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,03g), węglowodany 13,6g (w tym cukry 10,4g), białko 0,3g, sól 0,01g.
Ingredients: przechowywać w chłodnym miejscu (w temperaturze 0-4°c, np. w lodówce) lub w temperaturze pokojowej (18-22°c). w lodówce najlepiej przechowywać w lodówce przez 1 tydzień, w zależności od stopnia dojrzałości.
Allergens: PROFILINY, reakcje krzyżowe z PYŁKAMI BRZOZY (ZESPÓŁ ALERGII JAMY USTNEJ – oas)
Cavendish multivitamin (200g)
Nutritional value per 100g.: wartość energetyczna 1665 kj/397.60 kcal, tłuszcze <0.5g (w tym tłuszcze nasycone <0.1g), węglowodany 97g (w tym cukry 70g), białko <0.5g, sól <0.01g.
Ingredients:
syrop glukozowy, cukier, koncentrat soku pomarańczowego 1%*, kwas: kwas cytrynowy; barwiące ekstrakty roślinne (żółta marchew, burak), naturalny aromat pomarańczowy.*odpowiada 5% soku pomarańczowego.
Producent: Cavendish-Harvey
Kraj pochodzenia: Niemcy
Allergens: może zawierać śladowe ilości MLEKA
Natural Sicilian jam Agrisicilia orange with cinnamon (360g)
Nutritional value per 100g.: wartość energetyczna 1055 kj/251.93 kcal, tłuszcze 0.1g (w tym tłuszcze nasycone 0g), węglowodany 60g (w tym cukry 56g), białko 0.4g, sól 0g.
Ingredients:
cukier, pomarańcze ze skórką, cynamon (1,3%), środek żelujący: pektyna owocowa, zakwaszacz: kwas cytrynowy.
Producent: Agrisicilia S.p.A.
Kraj pochodzenia: Włochy (Region: Sycylia)
Allergens: -
White chocolate almonds with coconut Doti (100g)
Nutritional value per 100g.: wartość energetyczna 2391 kj/570.97 kcal, tłuszcze 38g (w tym tłuszcze nasycone 12g), węglowodany 44g (w tym cukry 36g), białko 12g, sól 0.13g.
Ingredients:
biała czekolada 55% [cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, SERWATKA w proszku (z MLEKA), emulgator: LECYTYNA SOJOWA, aromat: naturalna wanilia], MIGDAŁY 40%, wiórki kokosowe 5%, aromat kokosowy. może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY.
Producent: Doti
Kraj pochodzenia: Polska (Dolny Śląsk)
Allergens: MLEKO, LECYTYNA z SOI, MIGDAŁY, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY.